Tennis-gigant Babolat en sensor-specialist PIQ hebben vandaag twee sport-wearables aangekondigd: de Babolat Pop en de Babolat and PIQ.

Babolat Pop

Voor elke sport lijkt er de laatste tijd wel een speciale wearable uit te komen. Ondanks schreven we nog over de zwem-wearable van Speedo, en vandaag kondigden Babolat en PIQ een speciale smartband aan voor fanatieke tennissers. Babolat is al langer bezig met speciale rackets waarop sensoren bevestigd zijn, waardoor je na wedstrijden je statistieken kan zien. Niet elke tennisser was hier echter even blij mee, omdat de meesten meerdere rackets gebruiken en de sensoren snel beschadigd raakten. De volgende stap voor het tennis-bedrijf is de Babolat Pop, een tennis-wearable waarvoor je geen speciaal racket meer nodig hebt. De Babolat Pop kost $90, en houdt alle statistieken bij die je je als tennisser maar kan wensen. Denk aan de snelheid waarmee je opslaat, de lengte van rally's, of hoe hard je slaat.

Het leuke aan de nieuwe wearable is dat je je statistieken kunt delen op sociale media, en je zelfs jezelf kunt vergelijken met professionele tenissers. Babolat sponsored namelijk onder andere Rafael Nadal, waardoor zijn statistieken ook beschikbaar zijn in de bijbehorende app. Verder kun je je vrienden uitdagen met behulp van challenges. Denk aan een berichtje waarin je al je tennis-vrienden uitdaagt om een langere rally te spelen dan jij, of een wedstrijd tegen andere online sportievelingen. De sensoren in de strak vormgegeven wearable zijn otnwikkeld door PIQ, een bedrijf dat zich specialiseert in sensoren. Als je de Babolat Pop wilt gebruiken voor andere sporten kun je ook de Babolat and PIQ kopen, een duurder model met speciale "multi-sensoren", die in combinatie met meer sporten te gebruiken zijn. Dat model kost echter wel gelijk het dubbele van de Babolat Pop: $179. Daar krijg je echter wel een langere accuduur voor terug, en een ingebouwd scherm. Precieze specificaties zijn nog niet bekend, maar beide wearables komen nog deze herfst uit.