BabyBit is dé oplossing voor werkende ouders die graag hun kroost in de gaten houden. Met werkende ouders in hun achterhoofd, zijn de makers van BabyBit aan de slag gegaan om een gloednieuwe, unieke baby monitor te ontwerpen zodat zij voortaan helemaal niets meer hoeven te missen.

Wat is de BabyBit?

BabyBit is een kleine, draagbare sensor die op babykleding vastgeklikt kan worden. Het apparaat verbindt zich door middel van de smartphone van de babysitter en de cloud. Vanaf dat moment kunnen ouders de hele dag updates en berichten ontvangen over de dingen die zij graag willen weten. Daarvoor moet wel zowel de ouder als de babysitter de applicatie geïnstalleerd hebben staan. Niet alleen kun je daarna precies de temperatuur van je baby in de gaten houden, ook kun je zien hoelang hij of zij al wakker is en wanneer hij of zij is opgehaald van de crèche. Ook kun je instellen dat je een melding wilt ontvangen als jouw baby al een x-aantal seconden of minuten aan het huilen is. Tevens kun je in de gaten houden of de babysitter wel dicht bij jouw kind is.

Prijs en beschikbaarheid

Om de BabyBit succesvol op de markt te kunnen brengen, is het bedrijf achter de wearable een project gestart op Indiegogo. Via die weg kunnen early birds al voor 114 dollar (zo'n 100 euro) de eigenaar worden van een BabyBit pakket. Je kunt het pakket dan in november verwachten. De retailprijs gaat overigens 159 dollar (circa 140 euro) bedragen. Daarbij kun je in de eerste twee jaar kosteloos profiteren van de berichtenservice. Zodra die twee jaar is verstreken, zul je vijftien dollar per jaar moeten betalen om gebruik te kunnen blijven maken van de berichtenservice.