De BACtrack is een wearable waarmee je kunt checken hoeveel alcohol er nog in je bloed zit. Ook is er een bandje voor de Apple Watch aangekondigd tijdens CES 2017. Waarschijnlijk zal de accessoire rond de honderd euro gaan kosten wanneer die wordt uitgebracht.

Met BACtrack check je het alcoholniveau in je bloed

Tijdens de CES in Las Vegas is er de BACtrack aangekondigd. Deze wearable is straks verkrijgbaar in een losse armband en een bandje voor de Apple Watch en stelt de drager in staat te controleren hoeveel alcohol er nog in het bloed zit, bijvoorbeeld na een avond stappen. De meting zou volgens het bedrijf behoorlijk accuraat moeten zijn. Ook zou de band zelfs kunnen voorspellen wanneer de alcohol uit het bloed is, zodat de drager weet wanneer die zich weer goed voelt. Maar er wordt ingezet op preventie van alcoholmisbruik.

Zo kan de BACtrack een notificatie uitsturen wanneer je over het limiet dreigt te gaan. Daarvoor maakt de accessoire gebruik van een algemene meting, die in realtime kan laten zien wat dat ene drankje met het alcoholniveau in je bloed doet. Zo kun je dus voorkomen dat je een gevaar op de weg wordt of simpelweg de volgende dag niet als een natte dweil op de bank ligt. De verwachting is dat de band later dit jaar wordt gelanceerd in Amerika, voor ongeveer 99 dollar. Over een eventuele Europese release is helaas nog niets bekendgemaakt.