Hoewel je al een hoop kunt met de Apple Watch, ontbreken er nog wel features. Zoals een camera. Of misschien wel twee camera's. Er komt een bandje aan die twee camera's met zich meebrengt, die worden toegevoegd aan het arsenaal van de smartwatch.

Camera's op de Apple Watch

Je kunt ermee bellen, je kunt Siri erop aansturen en je kunt je prestaties bijhouden. Maar er zijn ook dingen die je niet kunt doen met de Apple Watch. Zoals foto's en video's maken. Maar daar komt verandering in, als het aan het bedrijf Glide ligt. Dit bedrijf heeft namelijk een band gemaakt met daarin twee camera's, die je kunt bevestigen op de smartwatch van Apple. Het betreft hier een acht megapixel- en twee megapixel-camera, waar je foto's en video's mee kunt schieten. De camera's zitten boven de wijzerplaat van het horloge.

Je kunt er zelfs mee videobellen, met de juiste app. Met deze accessoire wordt de Apple Watch een stuk zelfstandiger en hoef je straks ook je smartphone niet meer te pakken voor het maken van een (redelijke) selfie. De band is in staat honderd foto's of een half uur aan video te schieten. De media wordt opgeslagen op je iPhone of in de cloud en kan worden gedeeld op sociale media. De band is nu vooruit te bestellen voor 149 dollar. Het pakket bevat twee accu's, een oplader en natuurlijk de band zelf. Na de voorverkoop kost de accessoire 249 dollar.