Je kunt vanaf nu die kleine GoPro-camera bedienen vanaf je pols, wanneer je in het bezit bent van een Apple Watch-smartwatch. Het bedrijf achter de populaire camera's heeft namelijk de officiële iOS-applicatie van een update voorzien, die Apple Watch-ondersteuning toevoegt.

GoPro te bedienen op de Apple Watch

GoPro, fabrikant van die populaire en kleine camera's waar je veel sporters en waaghalzen meer ziet rondlopen, heeft het mogelijk gemaakt die camera te bedienen vanaf je pols, wanneer je in het bezit bent van een Apple Watch. De update is nu live in de App Store. Mocht je de GoPro-applicatie al op je iOS-apparaat geïnstalleerd hebben, dan kun je de update al binnen hebben gehad. Het kan ook zijn dat je er nog even op moet wachten. Heb je de GoPro-applicatie nog niet? Dan vind je hieronder de downloadlink naar de app.

Wanneer je de Apple Watch-app hebt geactiveerd, dan kun je er een aantal dingen mee doen. Je bent een staat een shot van tevoren te zien, tussen de verschillende opnamemodi te wisselen, een opname te starten en te stoppen en kunt een tag toevoegen aan het beste moment in de video. Daarnaast is het voor iedereen met een iPhone of iPad nu gemakkelijker om stills (een beeld van de video) te delen en kun je je gemaakte content opdelen in foto's, video's en hightlights. Al met al een grote update voor fanatieke sporters met een GoPro-camera.