Op de CES 2018 heeft Whirlpool een hele reeks nieuwe huishoudelijke apparaten geïntroduceerd. Nu is dat natuurlijk niet zo interessant voor deze website, maar wat tevens werd aangekondigd is een samenwerking met Apple. Zo kun je straks ruim twintig verschillende huishoudelijke apparaten van Whirlpool bedienen via de Apple Watch.

Whirlpool wil inventieve technologie en functionaliteit samenvoegen voor een reeks huishoudelijke smart home-producten, aldus Brett Dibkey, vice-president van Whirlpool Corporation. Volgens Whirlpool moeten huishoudelijke apparaten niet harder werken, maar juist slimmer. De samenwerking met Apple past in de strategie om consumenten huishoudelijke apparaten op een slimme wijze te laten bedienen.

Bedien de wasmachine via de Apple Watch

Wat betekent dit nu in de praktijk? Je kunt bijvoorbeeld op de Apple Watch zien hoe lang de programma's van de wasmachine, oven of droger nog duren. Ook kun je het programma direct aanpassen of bijvoorbeeld apparaten met een uitgestelde start controleren of ze zijn aangegaan. Voor een wasmachine kun je bijvoorbeeld ook de instellingen voorafgaande aan een wasbeurt instellen via de Apple Watch, zodat je dit niet meer op de wasmachine zelf hoeft te doen. Helaas blijkt het niet mogelijk om vieze kleding via de Apple Watch in de wasmachine te stoppen, dus je zult er alsnog fysiek bij aanwezig moeten zijn om deze handeling te verrichten.

Volgens Whirlpool betekent de samenwerking met Apple een mijlpaal voor een fabrikant in huishoudelijke apparatuur op het gebied van smart home-producten.