Gisteren dook er ineens een vr-game van Star Wars op het internet, op het kanaal van de Industrial Light and Magic-studio (ILMVisualFX). En vandaag staat de trailer wederom online, waardoor we alvast een glimp krijgen van de aankomende virtual reality-ervaring.

Star Wars in virtual reality: dit kun je verwachten

Industrial Light and Magic - de gespecialiseerde studio achter de special effects van de Star Wars-franchise - werkt momenteel aan een Star Wars-game voor de HTC Vive virtual reality-headset. Dat kwam gisteren ook al even in het nieuws, toen de onderstaande trailer vroegtijdig werd gepubliceerd. Deze virtual reality-ervaring moet je letterlijk in het universum van Star Wars plaatsen, aangezien je zelf met een lightsaber kunt zwaaien en je ook nog een stukje in de virtuele omgeving kunt lopen (dankzij de basisstations in de hoeken).

De game in kwestie heeft de naam Star Wars: Trials on Tatooine gekregen en bevat in elk geval R2-D2, de Millennium Falcon en de eerdergenoemde lightsabers, waar je als speler zelf mee aan de slag kunt gaan. ILMVisualFX noemt dit project zelf een cinematic virtual reality experiment, aangezien het een mix van verhaal gedreven stukken en echte gameplay bevat. Er is momenteel nog helemaal geen informatie over de prijs en de beschikbaarheid van dit Star Wars-project, maar de gedachte leeft dat het een launchtitel wordt voor de Vive.