De berichtendienst Telegram heeft een Android Wear 2.0-applicatie uitgebracht, die los van de app op de smartphone kan functioneren. Je kunt deze app nu terugvinden in de Google Play Store voor smartwatches en de app direct op de slimme horloges installeren.

Telegram op Android Wear 2.0

Deze week heeft Google officieel Android Wear 2.0 met bijbehorende smartwatches uit de doeken gedaan en verschillende app-makers hebben meteen van dat nieuws geprofiteerd. Apps kunnen voortaan direct op een smartwatch met Android Wear worden geïnstalleerd en kunnen zonder tussenkomst van smartphone functioneren, zo-ook de berichtendienst Telegram. Die applicatie is vanaf vandaag te vinden in de Google Play Store voor slimme horloges. De app is gratis te downloaden en laat je een aantal dingen op je pols doen.

Zo is het mogelijk door verschillende chats te bladeren. Ook kun je direct reageren op berichten middels teksten, stem, emoji of stickers. Daarnaast is het mogelijk gebruik te maken van de nieuwe toetsenbordondersteuning op het platform en kun je ook handgeschreven berichten opmaken en emoji tekenen. Daarnaast kun je een groep oprichten, je contacten bekijken en de user interface zelf vormgeven. Uiteraard heb je hiervoor Android Wear 2.0 nodig; die software wordt vanaf 15 februari voor oudere smartwatches verwacht.