2016 loopt op z'n einde en dat betekent dat we terugkijken naar een jaar vol nieuwsberichten, achtergronden en recensies. Er zijn een hoop producten in veel verschillende categorieën verschenen, dus we hebben gelukkig genoeg om over te schrijven. Ook wij zijn er dit jaar mee druk geweest en hebben duizenden nieuwtjes, ruim vijftien achtergrondartikelen en tien reviews geschreven. Hieronder vind je de artikelen, reviews en tips die dit jaar het meest gelezen werden.

Nieuws

Pokémon GO was al erg populair op Tablets Magazine, maar ook op Wearables Magazine hebben we er aandacht aan besteed. Trainers maakten zich zorgen om een ban -- vooral wanneer ze op een pc speelden. Dat de Apple Watch Series 2 lang op zich liet wachten is iets waar onze bezoekers ook mee bezig waren. En ook wordt er nog gehoopt op een 'superluxe' variant van de Samsung Gear S3. Daarnaast doen gps-sporthorloges, smartwatches bedoeld voor kinderen en uitgebreide fitnesstrackers het bovendien erg goed.

Je zou het niet verwachten, maar porno op het internet is erg populair. Het bericht over het Pornhub-kanaal dat te bekijken is in virtualreality scoort dan ook erg goed. En er zijn zat mensen die geld zouden willen verdienen met sporten en sinds dit jaar is dat voor meer mensen weggelegd. Dat de Apple Watch een geheime poort heeft, een bericht uit 2015, houdt de gemoederen bezig. En dit is misschien wel de grootste verrassing: een bericht over de Microsoft Band 3. En dat terwijl die tracker niet in Nederland te koop is.

Tips en achtergronden

Op nummer één hebben we een artikel dat de verschillen tussen de Samsung Gear S3 en Samsung Gear S2 op een rij zet, zodat je goed kunt zien waarom je nou wel of niet zou moeten overgaan op het nieuwe model. Een ander heel populair komt alweer uit 2015, waarin we uitleggen hoe je een Android Wear-horloge koppelt aan een iPhone. Daarna verschijnt meteen het artikel met daarin onze ervaringen met de verbinding. Hoe je van je Android Wear-smartwatch een Rolex of Breitling maakt, leefde ook ontzettend in 2016. Dat mensen geïnteresseerd zijn in de Samsung Gear S3, zie je duidelijk aan de positie van de recensie (zie hieronder). Maar nog voordat het horloge werd uitgebracht, werd ons hands-on-artikel druk bezocht.

samsung-gear-s3-foto-6

Virtual reality kende ook een opleving in 2016 en dat zagen we terug aan de cijfers met betrekking tot de artikelen over PlayStation VR, hoe je Cardboard-apps op de Samsung Gear VR gebruikt en alles dat je moet weten over de Samsung Gear VR zelf. Daarnaast vroegen een hoop mensen zich af hoe ze moeten bellen en sms'en met Android Wear-horloges.

Reviews

De meest populaire recensie van dit jaar is er ook één uit dit jaar, de recensie van de Fitbit Charge 2. Daarnaast klom de recensie van de Fossil Q Marshal snel naar de tweede plek, ondanks de relatief late publicatiedatum. De Xiaomi Mi Band, een product en recensie uit 2015, scoort nog altijd erg goed. Daarnaast blijkt de Samsung Gear S3 net even wat populairder te zijn dat de Asus ZenWatch 3, omdat de eerstgenoemde meer hits kreeg, ondanks dat het artikel later gepubliceerd werd.

fitbit-charge-2-foto-6

Een opvallende notering is de eerste generatie Asus ZenWatch. Deze smartwatch is al een tijdje verkrijgbaar, maar is mogelijk in trek vanwege de lage prijs. Zijn opvolger staat even verderop in de lijst, waarschijnlijk vanwege dezelfde reden. Fitness trackers met smartwatch-functies blijken verder erg populair. Zo komen we, op redelijk hoge noteringen, wearables als de Withings Activité Pop, Fitbit Flex en de Pebble Time Round tegen. Maar laten we ook zeker virtual reality niet vergeten, met de PlayStation VR als best gelezen review.

Op naar 2017

2016 was op het gebied van wearables en voor Wearables Magazine een mooi jaar. 2017 brengt voor ons weer nieuwe kansen en uitdagingen, zoals het samengaan met Xingo Publishing. Wij kijken dus uit naar volgend jaar en gaan je hopelijk nog meer en gerichter voorzien van nieuws, achtergronden en reviews. Het team van Wearables Magazine wenst je een fijne jaarwisseling!

Mocht je dieper in alles dat met wearables te maken heeft willen duiken, neem dan onze reviews en tips en adviezen door.