De bèta-applicatie van Android Wear heeft een kleine update ontvangen, die een handige feature toevoegt voor het koppelproces. Wanneer je de smartwatch met bluetooth wil koppelen, kun je alle apparaten in de lijst filteren die niet op het besturingssysteem draaien.

Download de update voor Android Wear

Hoewel het ontwikkelproces van Android Wear als platform momenteel stilstaat en de eerste grote update niet voor 2017 zal verschijnen, betekent dat niet dat de officiële app voor op de smartphone niet van een update kan worden voorzien. Vandaag is dat dan ook het geval. Het betreft hier de bèta-versie van die app, die een handige feature toevoegt voor het koppelproces. Zo kun je nu alle apparaten die niet op het systeem draaien filteren wanneer je bluetooth aan het staan. Zo zul je de speakers in de buurt uit de lijst kunnen halen.

Wanneer je dus zoekt naar je smartwatch met Android Wear, dan kun je voortaan op de drie puntjes in beeld drukken en ervoor kiezen de apparaten te filteren. Daar staat een checkbox die je kunt uitzetten, waarna de apparaten die niet op het systeem draaien, uit de lijst zullen worden gehaald. Mocht je de update nu alvast willen binnenhalen voor je Android-smartphone, dan kun je hier het apk-bestand downloaden. Wanneer Google de stabiele versie van de companion applicatie zal updaten, is helaas niet bekendgemaakt door het bedrijf.