Samsung heeft laten weten dat de iOS-applicatie voor de Samsung Gear S2 aanstaande is en dat je je nu kunt aanmelden voor de bèta van de app. Om mee te kunnen doen dien je wel een iPhone of iPad te hebben die tenminste draait op iOS 8.4.

Samsung lanceert bèta voor iOS-app Samsung Gear S2

Het heeft even geduurd, maar de iOS-applicatie voor de Samsung Gear S2 lijkt er nu echt aan te komen. De app werd eigenlijk al aan het begin van het jaar verwachten, maar het lijkt er nu sterk op dat we hem deze of volgende maand mogen verwachten. Samsung heeft namelijk een bètaprogramma gelanceerd voor de applicatie, waar je vrijwillig aan mee kunt doen. De app werkt met zowel de Gear S2-smartwatch als de Samsung Gear Fit 2-fitnesstracker en stelt je in staat de apparaten te koppen aan een iPhone of iPad.

Met de feedback die Samsung ontvangt, wil het bedrijf de Gear Manager-app voor iOS verbeteren voordat die officieel wordt gelanceerd. Het programma is vandaag van start gegaan en loopt tot en met 19 september 2016. Je kunt je hier aanmelden voor de bèta, maar dient daarvoor wel een iOS-apparaat te hebben dat tenminste draait op iOS 8.4 (of hoger). Wanneer Samsung de app voor de Samsung Gear S2 en Gear Fit 2 zal lanceren op iOS, is nog niet bekend. Maar het hoeft nu niet meer lang te duren voordat het gebeurt.