Er is een nieuwe software-update voor bètatesters van het watchOS beschikbaar. Die testers kunnen nu watchOS 3.2 downloaden voor de smartwatch van Apple, die de eerder naar buiten gebrachte bioscoopmodus met zich meebrengt.

Bioscoopmodus binnen watchOS 3.2

Apple heeft een update uitgebracht voor de bèta-testers van het watchOS. Die mensen kunnen nu watchOS 3.2 downloaden, waarna ze toegang krijgen tot de nieuwste functies, bugfixes en prestatieverbeteringen. Zo krijgen die testers toegang tot de bioscoopmodus, waar we eerder al over schreven. De modus is te activeren middels een toggle, waarna het scherm bijvoorbeeld niet meer aangaat wanneer je een notificatie ontvangt. Ook zal het geluid uitstaan, maar zul je zelf nog altijd wel een trilling voelen wanneer er iets gebeurt.

Daarnaast krijgen apps op het platform voor het eerst toegang tot de digitale assistent Siri, die daarmee net zo veelzijdig wordt als op de iPhone of iPad. Voordat je kunt beginnen met updaten, dien je ervoor te zorgen dat je iPhone met een wifi-netwerk verbonden is. Ook moet de Apple Watch opgeladen worden tijdens het updaten. Je dient tenminste vijftig procent energie over te hebben voordat je het updateproces start. Wanneer de update voor iedereen, dus buiten de testers om, wordt uitgebracht, is op moment van schrijven helaas niet bekend.