Fitbit heeft bekendgemaakt dat het bedrijf Coin heeft gekocht. Dat bedrijf is gespecialiseerd in betalingen via nfc-chips en meer. De productlijn voor 2016 wordt in elk geval niet voorzien van de mogelijkheid betalingen te verrichten.

Betalen met je Fitbit straks mogelijk

Fitbit heeft Coin gekocht. Dat bedrijf is gespecialiseerd in betalingen verrichten. Dat kan op twee manieren: middels een nfc-chip of de speciale kaart die het bedrijf heeft ontwikkeld, waar verschillende creditcards op gezet kunnen worden. Het bedrijf achter de fitnesstrackers is niet geïnteresseerd in het laatstgenoemde product, maar natuurlijk wel in betalen via near field communication. Daarom wordt Coin 2.0, de speciale kaart, niet meegerekend in de deal. Up4 van Jawbone is een tracker die al nfc-betalingen kan verrichten.

Dus kan Fitbit natuurlijk niet achterblijven. De fabrikant geeft toe te laat te zijn om de technologie van Coin nog te integreren in de 2016-line-up, maar volgend jaar verschijnen er ongetwijfeld nieuwe producten met meer mogelijkheden. Coin moet er in elk geval voor zorgen dat de plannen van de populaire wearablesmaker op het gebied van nfc-betalingen kunnen worden gerealiseerd. Wanneer we de eerste fitnesstrackers gaan zien die betalingen kunnen verrichten met een nfc-chip, is momenteel nog niet bekendgemaakt door het bedrijf.