Beginnende, maar ook ervaren golfers kunnen beter leren golfen met een speciale handschoen waarop een kleine draagbare computer is gemonteerd. Dat computertje, niet groter dan een fietscomputer, registreert precies hoe de swing is en hoe die verbeterd kan worden.

Sensoglove

Het gaat hier om de Sensoglove. Dat is een lederen handschoen. Op de rug van de hand is een computer gemonteerd. In de vingertoppen van de handschoen zitten sensors die de stevigheid van de grip monitoren. Tussen duim en wijsvinger zit ook zo'n sensor. Gaat de golfer met zo'n handschoen een bal slaan, dan registreert de Sensoglove precies of die klap een goede is geweest, en hoe die verbeterd kan worden. Ook vooraf geeft de handschoen via een monochroom schermpje op de minicomputer advies hoe de grip verbeterd kan worden.

Geen verbonden smartphone

De Sensoglove is een aparte wearable, want hij kan niet verbonden worden met een smartphone. De computer die al in de handschoen zit, doet zelf al het werk, een begeleidende app is er niet. De fabrikant van de handschoen realiseert zich dat het leer na verloop van tijd kan verslijten. Dan is het mogelijk om een nieuwe handschoen te kopen voor een paar tientjes, waar de minicomputer van de oude handschoen gewoon op kan worden gezet.

Swing verbeteren

De Sensoglove is er in alle maten, in varianten voor mannen en vrouwen, en voor links- en rechtshandigen. Op de website van de producent staan diverse reacties van golfers die met behulp van de handschoen hun spel hebben verbeterd. Ze slaan verder, accurater en leren hoe ze hun golfclub beter kunnen vasthouden. Ook de media die Sensoglove op zijn eigen website citeert, zijn lovend over het product. De Sensoglove is via een website te bestellen voor 79 euro. Een vervangende handschoen kost 19,95 euro.