Spellenuitgever Bethesda heeft aangegeven dat de Pip-Boy-wearable van Fallout 4 definitief op is en niet meer gemaakt kan worden. Volgens de uitgever is de fabrikant, verantwoordelijk voor de wearable, niet meer in staat om nog meer Pip-Boys te maken.

Pip-Boy-wearable van Fallout 4 op, productie ligt stil

Mocht je nog van plan zijn de gelimiteerde editie van Fallout 4 te kopen, waar je de Pip-Boy-wearable bij krijgt, dan hebben we slecht nieuws: je bent dan aangewezen op de tweedehandsmarkt. De uitgever van de open wereld-game, Bethesda, heeft namelijk bekendgemaakt dat de wearable helemaal op is en dat de fabrikant niet in staat is nieuwe Pip-Boys te maken. De uitgever geeft aan dat het geprobeerd heeft zo veel als mogelijk wearables te produceren - de eerste twee waves waren vrijwel direct uitverkocht.

Het probleem ligt bij de fabrieken die de wearable, waar geen phablets in passen, produceren, geeft Bethesda's onderdirecteur van de marketingafdeling, Pete Hines, aan.

We reached a point where we'd go back to the factories and they were like, 'Guys, this is it, sorry. This is as long as we can run the lines and as many of them as we can make. We'd go back to [the factories] and say, 'Demand for this is insane, we've got to make more.' And they'd move other projects off or shift stuff to other factories and it just came to [them telling Bethesda], 'Final answer: sorry, this is as many as we can make.' And we sold every single one of those that we could.

Natuurlijk zou Bethesda na de lancering van Fallout 4, dat op 10 november wordt uitgebracht, extra Pip-Boys kunnen laten produceren, maar dat gaat dan ten koste van het idee van een gelimiteerde opgave en het ziet er dan ook niet naar uit dat dit het geval zal zijn. Hines heeft zelfs op Twitter laten weten dat we er niet meer hoeven te verwachten. Hier in Nederland is de gelimiteerde editie van Fallout 4 ook (zo goed als helemaal) uitverkocht en ben je toch echt op de tweedehandsmarkt aangewezen, waar je ongetwijfeld de hoofdprijs betaalt.