We zouden het bijna vergeten maar Alcatel heeft afgelopen februari een interessante smartwatch gepresenteerd die al een tijdje in de Nederlandse winkels ligt. De fabrikant kondigde de OneTouch Watch, een zeer fraai ogende smartwatch die met iedereen Android- of iOS-smartphone gekoppeld kan worden, aan. Kijkend naar de prijs van 129 euro willen we dit model nogmaals uitlichten.

Alcatel zet de Onetouch Watch in de markt als een premium product, voor een lage prijs: 129 euro. De Watch is uitgerust met diverse sensoren. Zo is de hartslagmeter onopvallend verwerkt in de onderkant van de wijzerplaat. Daarnaast zijn er een snelheidsmeter, gyroscoop, hoogtemeter en E-kompas. Verder stelt de Watch gebruikers in staat hun slaappatroon, hun afgelegde afstand en het aantal gezette stappen en verbrande calorieën bij te houden. Ook zijn toekomstige gebruikers in staat eventuele gezondheidsdoelen bij te houden in het activiteitenoverzicht van het slimme horloge.

Verder kun je met de smartwatch (social media)-updates binnenkrijgen, bijvoorbeeld wanneer je gebeld wordt. Ook kun je je muziekspeler ermee bedienen, van een afstand foto's maken en een telefoon laten overgaan wanneer je hem kwijt bent. Hij werkt met een aantal Alcatel-producten en met smartphones met Android 4.3 of iOS 7.0 of hoger. Hij is stof- en waterbestendig (IP67-certificering) en heeft een lange accuduur tot vijf dagen. Over de accu gesproken: de Watch beschikt over een slimme USB-oplader die geïntegreerd is in de band.

Onlangs heeft Alcatel een nieuwe witte variant van de OneTouch Watch op de markt gebracht. Deze versie, ook draaiend op een eigen besturingssysteem van het bedrijf, heeft een chique ogende witte afwerking en een bandje dat met wit en zilver is afgewerkt. Ook dit model heeft een prijs van 129 euro meegekregen en kan via onderstaande winkels gekocht worden.