Fitbit heeft ervoor gezorgd dat je tegenwoordig je Fitbit Surge kunt meenemen tijdens het fietsen, dankzij de nieuwe fietstrackers. Ook kun je nu meerdere Fitbit-producten toevoegen aan je bestaande account.

Fitbit Surge meenemen tijdens het fietsen

Fitbit introduceert outdoor bike-tracking voor Fitbit Surge-gebruikers. Bike-tracking maakt gebruik van gps en andere sensors op het apparaat, zodat fietsers hun afgelegde afstand, verstreken tijd, gemiddelde snelheid, hartslag, calorieverbruik en de tijd op de Fitbit Surge kunnen aflezen. Deze statistieken synchroniseren automatisch met het dashboard van de Fitbit-app om routes, snelheid en hoogteverschillen in detail te bekijken. Wielrennen, mountainbiken en BMX’en zijn de op één na meest uitgevoerde outdooractiviteiten.

Met de nieuwe update voor het fietsen kun je:

  • Fietsstatistieken in real-time volgen: Je kunt de afstand, fietstijd, gemiddelde snelheid, hartslag en het aantal verbrande calorieën inzien;
  • Samenvatting van de fietstocht binnen de app bekijken: Je kunt dezelfde statistieken als hierboven in de apps bekijken;
  • Meer info binnen de web-app bekijken: Bovenstaande info, plus je voortgang per seconde;
  • Je progressie inzien: Kijken hoe je het de afgelopen periode gedaan hebt en voor jezelf doelen stellen.

Fitbit lanceert verder multitracker support, zodat je naadloos switcht tussen Fitbit-trackers gedurende de dag of week. Zo gebruik je de juiste tracker bij elke gelegenheid. Koppel vanaf nu maar liefst zes Fitbit-trackers (een van elk model) en MobileTrack (alleen iOS) aan één enkel Fitbit-account.

Fitbit is een bedrijf dat mensen wil helpen bij het sporten; of je dat nou op een casual manier of redelijk hardcore doet. Het team achter Fitbit weet dat sporten behoorlijk serieus kan zijn en als werk kan aanvoelen en probeert met zijn productenassortiment mensen te stimuleren hun fitnessdoelen te behalen door hen te laten lachen, het idee te geven dat ze het kunnen en plezier te laten beleven tijdens het sporten. In 2007 is dit bedrijf opgericht, toen de oprichters van mening waren dat de draadloze en sensorentechnologie vergevorderd genoeg was.