Virtual reality draait niet alleen om games en Sony weet dat. Daarom kan de PlayStation VR straks ook media in 360-graden afspelen. Dat heeft Sony via Twitter naar buiten gebracht. Je zult hiervoor de PS4 Media Player moeten updaten.

Media bekijken in 360-graden op PlayStation VR

Sony weet dat virtual reality niet alleen om gaming draait en kondigt daarom, via Twitter, aan dat de PlayStation VR binnenkort ook in staat is media in 360-graden af te spelen. Wanneer is nog niet bekend, maar binnenkort zal de PS4 Media Player een update krijgen naar versie 2.50 en die zal de functionaliteit met zich meebrengen. Je kunt nu dus al zelf video's in 360-graden maken bijvoorbeeld of juist video's downloaden van het internet (ja, inclusief díe video's), zodat je straks helemaal voorbereid bent wanneer de optie beschikbaar is.

Dit betekent natuurlijk dat de virtual reality-video's vanuit de porno-industrie, die nu worden gemaakt voor de Oculus Rift, Gear VR en zelfs Google Cardboard, straks ook zullen werken op je PlayStation VR. Over het algemeen zijn (internationale) recensenten het erover eens dat de PSVR een prima headset is die virtual reality goedkoper aan de man kan krijgen. Sony wil er in de toekomst voor blijven zorgen dat dit zo blijft en zal dus regelmatig updates uitbrengen voor de headset, die daardoor een stuk functioneler kan worden.