Zoals het er nu naar uitziet zal de persoonlijke assistent Bixby meteen aanwezig zijn op de Samsung Galaxy Watch, de aankomende smartwatch van de Zuid-Koreaanse fabrikant die draait op Wear OS.

Bixby aanwezig op Samsung Galaxy Watch - gerucht

Het is inmiddels een jaar geleden sinds de introductie van Bixby, de stemassistent van Samsung. De assistent werd geïntroduceerd op de Samsung Galaxy S8 en kwam daarna ook naar de Note 8 en de Galaxy S9. Waarschijnlijk komt de persoonlijke assistent ook naar de onaangekondigde Samsung Galaxy Watch toe, de mogelijke opvolger van de Samsung Gear S3. Deze smartwatch draait op Wear OS van Google, maar dat hoeft niet voor problemen te zorgen. Ook de grootste smartphones van Samsung draaien op Android, dus het is slechts een kleine aanpassing.

Als blijkt dat Bixby inderdaad naar de Samsung Galaxy Watch komt, dan betekent dat niet direct dat er een extra knop aan de smartwatch zal worden toegevoegd. Dat gebeurt wel op de Galaxy S- en Note-lijn van Samsung. Nee, in plaats daarvan zul je de stemassistent kunnen activeren door op de thuisknop te drukken. De assistent moet namelijk de S Voice-app gaan vervangen. Waarschijnlijk kun je ook gewoon 'Hi Bixby' roepen. Hopelijk reageert je smartphone of koelkast dan ook niet op het commando, maar dat probleem mag Samsung zelf oplossen.