Samsung heeft een bizar patent ingediend: het patent omschrijft een smartwatch waar in het midden een camera in verwerkt zit. Of dit product daadwerkelijk ooit op de markt zal verschijnen, lijkt op moment van schrijven niet heel zeker te zijn.

Samsung-patent toont smartwatchcamera

Samsung heeft in november van 2016 een patent ingediend bij de United States Patent and Trademark Office (USPTO), het Amerikaanse patentenbureau, voor een smartwatch met daarin een camera in het midden (zie afbeelding). De camera in kwestie zou direct in het scherm van het slimme horloge worden gebouwd en beschikken over een optische zoom. Die zoom zou je middels een kroon, aan de zijkant rechts, kunnen bedienen. Omdat het om een optische zoom gaat, komt de camera een flink stuk uit het scherm van de smartwatch.

Daardoor zou je in theorie het touchscreen van de smartwatch niet meer kunnen gebruiken voor zolang de camera is uitgerold. Ook zouden we ons kunnen voorstellen dat de lens van de camera, die dan onderdeel zou kunnen zijn van het modulaire, aanraakgevoelige scherm, onder de vingerafdrukken zit. Ook zou deze smartwatch van Samsung worden voorzien van een scherm in de band van het horloge -- deze technologie zou vergelijkbaar zijn met de Edge-randen op de Galaxy S-lijn en snel veelgebruikte opties en apps kunnen presenteren.