Blackberry, de gevallen pionier op smartphonegebied, zou samen met Timex een wearable willen maken, mogelijk een smartwatch. Dat is het vermoeden nu beide bedrijven een deal hebben gesloten over het gebruik van patenten.

Android

Blackberry maakt geen eigen hardware meer. De smartphones met keyboards van weleer worden alweer een tijdje gemaakt door andere fabrikanten, die het roemruchte logo van het Canadese bedrijf er op mogen plakken. TCL is momenteel het bedrijf dat af en toe een nieuwe Blackberry presenteert. Deze lopen op een aangepaste versie van Android.

Patentovereenkomst

Nu is er nieuws gekomen over een patentovereenkomst van BlackBerry met Timex Group. Het betekent dat Timex betaalt voor het gebruik van patenten van Blackberry. Het bedrijf heeft, als smartphonepionier, veertigduizend patenten op dit gebied, waarmee een enorm gebied aan mobiele technologie wordt bestreken. Wat Timex precies aan zijn nieuwe partner betaalt en waarvoor, is niet bekend gemaakt.

Timex

,,De licentie-overeenkomst met Timex toont de kracht van Blackberry's patenten-portfolio aan en stelt ons in staat om in de toekomst patenten te licenseren in de markt voor mobiele communicatie", zei een directeur van Blackberry over de deal met Timex.

Geen concrete plannen

Hoewel beide bedrijven geen uitspraken hebben gedaan over concrete plannen voor nieuwe producten, wordt alom gedacht dat het maar om één ding kan gaan: een wearable van Timex met het Blackberry-logo erop. Of dat gebeurt, wanneer en of het product ook in Europa zal worden verkocht, is allemaal nog een open vraag. Maar aangezien Timex ongetwijfeld een heleboel geld betaalt voor deze deal, zal dat niet voor niets zijn en uiteindelijk uitmonden in producten.

 

Momenteel maakt Timex smartwatches die niet meer doen dan de stappen tellen, en sporthorloges die via een usb-kabel aan een computer moeten worden verbonden. Echt smart is dat nog niet.