De modulaire smartwatch Blocks heeft binnen enkele uren zijn Kickstarter-doel van 250 duizend dollar weten te behalen. Voordat het Kickstarter-project werd gelanceerd was er al wel veel enthousiasme voor het apparaat en dat enthousiasme heeft zijn nut bewezen.

Modulaire smartwatch Blocks behaalt doel op Kickstarter

Binnen enkele uren nadat het team achter de modulaire smartwatch Blocks op publiceren drukte en het Kickstarter-project van start ging, behaalde het al zijn doel van 250 duizend dollar. Op moment van schrijven heeft Blocks 1622 backers die in totaal 452,257 dollar hebben gegeven aan het bedrijf achter de smartwatch. Dit slimme horloge is bijzonder, aangezien je zelf kunt bepalen welke functies het krijgt en die functies ook nog kunt verwisselen voor andere features, door simpele hardwarecomponenten los en vast te maken.

Wanneer je kiest voor Blocks, dan haal je in elk geval een basis in huis. De basis bevat een Qualcomm Snapdragon 400-processor, een touchscreen kleurenscherm, Bluetooth, WiFi, haptische feedback, activiteitentracker en een batterij die 36 uur meegaat. Je kunt Blocks koppelen aan je iOS- en Android-apparaat en kunt een flink aantal wijzerplaten downloaden uit de BLOCKStore. Ook is het horloge enigszins waterdicht (IP67) en kun je je slaap en je sportactiviteiten monitoren. Je kunt in totaal vier hardwaremodules toevoegen.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor extra ruimte, een NFC-chip, vingerafdrukscanner, sim-kaartgleuf, bewegingssensor, groter batterij en meer. Voor meer info kun je terecht op de Kickstarter van Blocks.