Op Indiegogo vind je nu een campagne voor de wearable speaker voor om je pols: de WristBoom. De makers willen 35.000 dollar ophalen. De vraag is echter: voor wie is een speaker om de pols nou bedoeld? In elk geval niet voor iedereen.

WristBoom: de speaker als wearable

De WristBoom is een wearable speaker voor om je pols die 49 dollar gaat kosten. De makers van deze speaker hebben een Indiegogo-campagne gelanceerd waar ze van plan zijn 35.000 dollar op te halen. De eerste honderd backers krijgen echter de optie om de wearable voor twintig dollar aan te schaffen. De WristBoom heeft een plastic omhulsel en is verkrijgbaar in verschillende kleuren: zwart, blauw, grijs, groen en rood. Verwacht echter niet dat je de speaker zomaar onder je shirt of trui kunt dragen, want hij is behoorlijk groot.

wristboom-wearable-speaker-groot

Ook moet je er qua geluid niet van verwachten dat je hiermee een geweldige speaker in huis haalt, maar de eerste ervaringen wijzen toch op een prettige luisterervaring: er is niet heel veel bass en ook de hoge tonen komen niet helemaal tot hun recht, maar het geluid wordt niet echt vervormd. Je sluit het apparaat aan via Bluetooth via je smartphone en kunt direct beginnen met luisteren. Er is echter ook geen besturing beschikbaar, dus je zult het met de bediening op je smartphone moeten doen. Wel is er een aan- en uitknop.

Ook kun je deze wearable speaker gebruiken om mee te bellen, natuurlijk, aangezien het in de basis gewoon een Bluetooth-speaker is. De ingebouwde microfoon heeft geen groot bereik, dus je zul je mond er heel dichtbij moeten houden. De batterij gaat zo'n vier tot zes uur mee, wat een prima gemiddelde is als het om kleine Bluetooth-speakers gaat. De vraag is nu echter voor wie de WristBoom bedoeld is. Wellicht dat dansers of feestende mensen er wat aan hebben, want voor het dagelijkse gebruikt lijkt het geen geschikt apparaat.