Borqs 1

De Aziatische elektronicafabrikant Borqs heeft op de Computex-beurs aangekondigd dat het bedrijf binnenkort komt met nieuwe smartwatches die lopen op een Snapdragon Wear 2100-processor. Een chip van Qualcomm. De horloges zijn bedoeld voor kinderen, volwassenen en ouderen.

Qualcomm Snapdragon Wear-processor

Al tijdens het MWC in februari kondigde Qualcomm aan dat Borqs (website) een van de drie eerste fabrikanten zou zijn die producten zou gaan maken die zijn gebaseerd op deze speciale chip voor wearables van de volgende generatie. Borqs heeft nu een aantal referentiemodellen ontwikkeld die verbeteringen beloven op het gebied van batterijduur, 3G/4G-connectiviteit, een betere user interface en ook belooft Borqs dat ze er goed uitzien: er worden 'coole designs' aangekondigd.

Borqs 2

Voor het overige zijn er geen producten getoond of aangekondigd; dat moet nog gebeuren en wel tijdens een presentatie die Qualcomm binnenkort gaat organiseren om producten met deze nieuwe chip aan te kondigen.

'Sportieve smartwatches'

Borqs maakt al wat smartwatches, net als tablets en smartphones. Ze worden aangeprezen als sportief, waterdicht, en goed leesbaar in daglicht. Het is niet duidelijk op welk besturingssysteem ze draaien. De batterij moet het iets langer dan een dag uithouden en de smartwatches doen de gebruikelijke zaken zoals notificaties vanaf een smartphone overbrengen, en sportieve activiteiten vastleggen via ingebouwde sensors.

Borqs heeft kantoren in China en India. Het is onbekend of de kinder- en ouderensmartwatches en andere producten van het bedrijf ook in Europa zullen worden uitgebracht.