Tijdens zijn SXSW-panel heeft fabrikant Bose bekend gemaakt dat het aan een eigen AR-bril werkt. Die ziet er niet zo uit als je wellicht zou verwachten. Er wordt namelijk geen data visueel over de wereld heen gelegd, zoals bij de Google Glass of de Intel Vaunt.

Audiobril van Bose

In plaats van op een visuele weergave, focust Bose zich - zoals te verwachten viel van deze fabrikant - op audio. De bril moet een “hoorbare laag van informatie en ervaringen” aan de wereld toevoegen. Het bedrijf werkt verder niet aan slechts één bril, maar aan een heel platform.

Om die reden lanceert het bedrijf een Bose AR SDK, waarmee verschillende ontwikkelaars aan de slag kunnen. Bij die SDK hoort verder nog een investeringsfonds met een waarde van vijftig miljoen dollar, waarmee het bedrijf in ondernemingen wil investeren die bezig zijn met de ontwikkeling van AR-producten voor Bose.

Het AR-platform laat zich niet beperken tot een bril, maar kan ook in hoofdtelefoons en helmen ingebouwd worden. Het platform maakt gebruik van sensoren die de hoofdbewegingen volgen en in kaart brengen. Daarmee zou je met je hoofd de apparatuur kunnen bedienen.

Wat voor ervaringen?

Mocht je je nu afvragen wat voor ervaringen Bose dan precies wil bieden met zijn audiosysteem, dan heeft het wel wat voorbeelden voor je. Het bedrijf stelt zich bijvoorbeeld voor dat je audioaanwijzingen krijgt als je onderweg bent, of dat er bij grote toeristische trekpleisters automatisch een toelichting gegeven wordt.

De eerste producten zullen deze zomer al beschikbaar gemaakt worden.