Breaking News wordt een Apple Watch-app waar je niet alleen het brekende nieuws op terugvindt, maar ook zelf tips op kunt doorgeven. Dat laatste is vooral een experiment om te kijken wat zoiets nou zou opleveren.

Breaking News op je pols met de Apple Watch

Er komen straks ongetwijfeld ontzettend veel Apple Watch-applicaties aan waarvan je aanvankelijk niet had gedacht dat het zou werken of juist wel had verwacht dat er zoiets aan zou komen. De app Breaking News valt een beetje in beide categorieën: het verstuurt het meest hete en belangrijke nieuws direct naar je Apple Watch toe, zodat je altijd op de hoogte bent van de meest belangrijke gebeurtenissen. Tegelijkertijd is er ook een knopje om de redactie achter de app van een tip te voorzien, zodat zij op de hoogte zijn van (lokale) gebeurtenissen.

Wanneer je op die tipknop drukt, dan verstuurt de Apple Watch je locatie naar het nieuwsteam, die dan op hun beurt moeten achterhalen wat er precies gaande is. Je kunt geen extra informatie toevoegen aan je tip, dus we zijn benieuwd hoe dit straks in z'n werking gaat. De makers vragen je eens om voor te stellen hoe straks het nieuws van een aardbeving in beeld kan worden gebracht, met alleen locatietechnologie. Dan kun je in één oogopslag de scope van de beving in beeld krijgen, bijvoorbeeld. Klinkt in elk geval super interessant.

Als nieuwsbron kun je Breaking News het beste vergelijken met een Twitter-account, die allerlei nieuwtjes de deur uit gooit naar al z'n volgers toe. Alleen krijg je nu niet alles binnen, maar enkel en alleen de meest belangrijke nieuwtjes van de dag. Je krijgt dus een notificatie wanneer er nieuws binnenkomt, tot vijf per dag en in een mix van lokaal, internationaal en specifiek voor jou. Je kunt de app nu al downloaden voor je iPhone en je Apple Watch om het eens uit te proberen. Je vindt de productpagina via de onderstaande downloadlink.