Voor de Apple Watch kun je nu een rekenmachineapplicatie downloaden, die je dure horloge verandert in een goedkope en populaire Casio. Deze app kost je eenmalig 0,99 euro en brengt je voor even terug in de tijd.

Terug in de tijd met Casio op Apple Watch

Wellicht heb je er vroeger eentje gehad: een Casio-rekenmachine voor om je pols. Hoewel deze rekenmachine lang niet zo uitgebreid was als die machine waar je Snake op kon spelen tijdens de wiskundeles, brengt het je wel de meest basale features: je kunt getallen bij elkaar optellen en van elkaar aftrekken, evenals getallen door elkaar delen of met elkaar vermenigvuldigen. De applicatie die je nu in de App Store vindt, doet precies dat wat je van een Casio-polsrekenmachine kunt verwachten en voor de rest eigenlijk helemaal niets.

Oplettende lezers hebben al opgemerkt dat er geen Casio-logo aanwezig is op de rekenmachines die je hierboven op de afbeelding kunt bekijken. Dat klopt: Casio heeft namelijk niet zelf een applicatie uitgebracht. In plaats daarvan heeft een third-party ontwikkelaar dat gedaan: het Casio-logo is vervangen voor Geekio, aangezien de wijzerplaat is omgedoopt tot Geek Watch. Waarom Geek Watch dit heeft gedaan, heeft alles te maken met juridische maatregelen. Maar voor de rest is deze polsrekenmachine alles Casio, dus geen man overboord.

Aangezien Apple het nog steeds niet toelaat gebruik te maken van custom wijzerplaten op de Apple Watch, heeft deze app nog wel een aantal vervelende randen waar het maar niet van afkomt. Daardoor zal de app niet volledig over het scherm verdeeld worden. Heb je al een Apple Watch in huis, omdat je maar niet kunt wachten op die Nederlandse releasedatum(aankondiging)? Dan kun je de Casio Geekio-wijzerplaat vanaf nu downloaden vanuit de App Store. Hij kost je eenmalig 0,99 euro en heeft meer dan 100MB ruimte nodig.