Brillenmaker VSP stopt fitnesstracker in je bril

Brillenmaker VSP stopt fitnesstracker in je bril


Level bril 2

De grote Amerikaanse brillenfabrikant VSP heeft een nieuwe lijn brillen uitgebracht met een activiteitstracker in een van de pootjes. Die is verbonden met een app, waar alle bewegingsinformatie in wordt opgeslagen.

Fitnesstracker op je neus

VSP heeft een denktank binnen het bedrijf, The Shop, die deze brillenlijn heeft bedacht. Het idee is tamelijk simpel. In plaats van een fitnesstracker om de pols te moeten doen, wat mensen kunnen vergeten, voorzie je een bril van de benodigde hardware. Brildragers moeten toch elke dag hun bril opzetten, dus die vergeten ze waarschijnlijk niet. De informatie over beweging en het lichaam die via een bril wordt verzameld, is volgens VSP ook betrouwbaarder dan de info die een activiteitsmonitor om de pols opvangt en deelt via een app.

Level bril 1

Fitbit

In tegenstelling tot een fitnesstracker zoals de Fitbit, die om de pols zit, kan de tracker in de bril ook zaken als postuur en manier van lopen (gang) vastleggen. En daar eventueel adviezen uit halen voor de brildrager.

Opladen


De ontwikkeling van de bril is in volle gang. Na de technische ontwikkeling, is een lijn van drie modieuze brilmonturen bedacht waar de trackers in worden verstopt, compleet met oplaadpunt - de bril moet regelmatig via een usb-kabeltje worden opgeladen. De volgende stap is een uitgebreide 'veldtest' met enkele honderden vrijwilligers, die worden gemonitord door studenten van een universiteit. Vier maanden worden zo gegevens verzameld, waarna het ontwerp aan de hand van de ervaringen van de vrijwilligers zal worden aangepast. Dan kunnen de brillen op de markt komen.

Level bril 3

Brilmode

De sensors in de bril bestaan uit een accelerometer, gyroscoop en elektronisch kompas. Dit is allemaal in een zeer smal reepje elektronica verwerkt, die in een pootje van een bril past. Esthetisch gezien zijn deze brillen aangepast aan de laatste brilmode, zodat niemand doorheeft dat je een soort Fitbit op je hoofd hebt. Via bluetooth maakt de elektronica in de bril verbinding met een app (iOS of Android) en de batterij die de elektronica van stroom moet voorzien, zou het drie dagen zonder tussentijds opladen moeten volhouden.

'Find my glasses'

De bril is waterdicht en heeft ook een bijzondere 'find my glasses'-feature. Deze zoekfunctie is vooral voor vergeetachtige brildragers interessant; via de app kunnen ze hun bril opsporen.

Stappenteller

De app biedt een stappenteller, calorieteller en timer waarin wordt vastgelegd hoe lang er wordt bewogen. Het kan nog even duren voordat de Level-bril op de markt komt, want de ontwikkelaars willen een wetenschappelijk verantwoord, modieus en niet al te duur ontwerp samenstellen.
Via: Engadget

Laat een reactie achter

Reacties worden ingeladen...
§