Een Britse reparatiewinkel schijnt een onderdeel van de Apple Watch 2 in zijn bezit te hebben. De winkel plaatst al dagen video's online van de smartwatch. In een nieuwe video laat de reparatiewinkel zien dat de nieuwe Apple Watch is voorzien van een nfc-chip, recht onder het scherm.

Apple Watch 2 heeft een nfc-chip - gerucht

De Britse reparatiewinkel Byte schijnt een onderdeel van de Apple Watch 2 in zijn bezit te hebben. Dat lijkt heel onwaarschijnlijk, maar desondanks plaatst die winkel al dagen video's online van de onaangekondigde smartwatch. Het gaat hier om het schermcomponent, die de winkel vergelijkt met het scherm van de eerste Apple Watch. Byte noemt dit display "de meest geavanceerde in zijn soort" met een "ongelooflijke dunne" build, voorzien van "cutting edge" technologie. De nieuwe Apple Watch zou inderdaad een dun scherm krijgen.

Byte is in staat geweest het display toch uit elkaar te halen. Eén van de onderdelen die in het scherm verwerkt zit, is een nfc-chip. Die chip zit ook in de vorige Apple Watch, maar dan als een los onderdeel. Waarom de nfc-chip daarnaartoe verplaatst is, is nu nog niet duidelijk. Maar mogelijk betekent dit dat er dan ruimte is voor andere dingen in de smartwatch op de plek waar eerst de nfc-chip zat. De verwachting is dat Apple vanavond om 19:00 uur Nederlandse tijd zowel de iPhone 7 Plus als de Apple Watch 2 zal aankondigen in de VS.