Seks en technologie zijn vaak aan elkaar verbonden. Het laatste voorbeeld vinden we in een idee van de webcamsite CamSoda, dat vanaf vandaag VR-headsets en met het internet verbonden seksspeeltjes wil gebruiken om “virtuele geslachtsgemeenschap met echte mensen” mogelijk te maken.

CamSoda en virtuele seks

Mocht je je nu afvragen hoe dat werkt, dan hebben we een sleutelwoord voor je: het internet. De mensen die shows geven op CamSoda, kunnen gebruik maken van met het internet verbonden vibrators. Middels die vibrators worden allerhande gegevens verzameld over de performers. Denk daarbij aan informatie over de uitgeoefende druk.
 
Die gegevens worden doorgezet naar de kijkers, die zelf ook seksspeeltjes kunnen gebruiken. Aan de hand van de vibrator-data, kan het systeem van CamSoda de kijker het gevoel geven virtuele seks te hebben met de performer. Het bedrijf voegt ook de optie toe om die seksspeeltjes in sekspoppen te stoppen en te combineren met VR-headsets.
 
Vicepresident Daryn Parker stelde in een persbericht dat dit moet leiden tot “de ultieme gevoelservaring, en dan vooral een die echte seks nabootst.” Toch is het even de vraag hoe groot deze technologie gaat worden. Voor de gebruiker is het eenvoudig: die hoeft in principe enkel een seksspeeltje voor mannen te hebben dat ondersteunt wordt door het systeem. Voor de toevoeging van VR-ervaring is enkel een headset nodig en daarbij voldoet zelfs de Google Cardboard al.

Is er een publiek voor?

Tegenover de site The Verge laat Perker overigens weten dat lang niet alle webcammodellen in bezit zijn van zo’n vibrator. “Ongeveer” dertig procent van de modellen schijnt die te hebben. Maar volgens Parker is er veel vraag naar dit soort functies. “We weten dat er een publiek voor is, want we horen van onze gebruikers en modellen dat ze dit willen. Ze zoeken altijd naar manieren om dichter tot elkaar te komen en meer fysieke interactie te hebben,” aldus Parker.