Wearables zijn helemaal hot, en dan hebben we het niet alleen over populaire smartwatches. Nagenoeg elk kledingstuk of elke accessoire met technologie 'inside' kan een wearable genoemd worden en veel bedrijven werken aan de ontwikkeling van deze wearables. Een bedrijf dat snel groeit op het gebied van slimme brillen is nu dan ook overgenomen.

Intel, de Amerikaanse fabrikant die we met name van de chips kennen, heeft Recon overgenomen. Recon is een nog relatief klein bedrijf dat slimme brillen ontwikkelt, met name voor gebruik tijdens sport. Zo zien we de brillen van Recon terug op het hoofd van skiërs. De Recon Jet en de Recon Snow2 zijn speciaal voor deze sporters ontwikkeld. Ook wielrenners kunnen met de slimme brillen extra informatie zien, bijvoorbeeld de snelheid, afgelegde afstand, de route of het voortgang van de training. De brillen zijn voorzien van een ingebouwd en transparant scherm, en komen met camera's.

Welk bedrag er met de overname van Recon gemoeid is heeft Intel niet bekendgemaakt maar het is een belangrijke stap voor de fabrikant aangezien Intel nu voorop wil lopen met chips in wearables. Op het gebied van tablets en smartphones heeft de chipfabrikant de boot gemist.

Benieuwd naar wat wearables allemaal voor je kunnen beteken als sporter? Neem dan ons uitgebreide artikel over wearables en sport door.