De CaptoGlove VR-controller heeft zijn doel op Kickstarter behaald en binnen de vooraf ingestelde tijd van dertig dagen. De CaptoGlove is een handschoen die je aan kunt trekken, waarna je toegang krijgt tot allerlei ingebouwde functies.

CaptoGlove VR gefundeerd op Kickstarter

De CaptoGlove VR-controller heeft zijn doel behaald op Kickstarter. Het project is na dertien dagen volledig gefinancierd, terwijl de projectleiders er dertig dagen voor hadden uitgetrokken. De CaptoGlove is een speciale wearable met allerlei sensoren aan boord. Wanneer je hem om hebt, kun je naar dingen wijzen in een video game of in virtual reality. Ook kun je bijvoorbeeld met je vinger knijpen, zoals bij het afvuren van een pistool. Mocht je op dat moment in vr een pistool vasthouden, dan zal er een kogel worden afgevuurd in de digitale wereld.

Het bedrijf achter de CaptoGlove belooft dat het eerste exemplaar in mei wordt verstuurd. De accessoire zou veelzijdig genoeg zijn om gebruikt te kunnen worden met videogameconsoles, virtual- en augementedrealitybrillen en mobiele apparaten. Om het succes te vieren hebben de marktleiders een stretch goal gepresenteerd. Zo zouden ze een drukgevoelige omgeving op de duim willen plaatsen voor extra functionaliteit. Hierdoor zouden toekomstige gebruikers meer opties hebben op het gebied van personalisatie.

Een losse handschoen moet straks 250 dollar gaan kosten, maar vroege backers konden er al een bemachtigen voor 160 dollar.