Er staat een nieuw Kickstarter-project online die fundering zoekt voor een nieuwe besturing voor onder meer virtual reality: de CaptoGlove. Dit is een handschoen die je aan kunt trekken, waarna je toegang krijgt tot allerlei ingebouwde functies.

CaptoGlove op Kickstarter

Op Kickstarter tref je nu het project CaptoGlove aan. Dit is een handschoen die allerlei sensoren aan boord heeft, waarmee je straks mogelijk games en apps in virtual reality kunt aansturen.  De makers willen daarvoor dus gewoon gebruikmaken van je hand, aangezien dat de meest natuurlijke mogelijkheid is met betrekking tot controle. Aan het apparaat wordt al vijf jaar gewerkt en kan middels bluetooth gekoppeld worden aan alle virtualrealitybrillen, aldus de makers. Ook kan de accessoire worden aangesloten op zowel Android als iOS.

Verder claimt het bedrijf achter de CaptoGlove dat je de handschoen op alle moderne pc's kunt aansluiten. Via een companionapplicatie is het mogelijk zelf in te stellen een bepaalde handeling te verrichten, zodat je gemakkelijk zou moeten kunnen wisselen tussen de besturing van een schietspel naar de besturing van een racespel. In totaal wil het team vijftigduizend dollar ophalen. Een losse handschoen moet straks 250 dollar gaan kosten, maar vroege backers kunnen er al een bemachtigen voor 160 dollar. In mei zou het product geleverd moeten worden.