Casio heeft een nieuw model toegevoegd aan de PRO TREK Smart-horlogeserie. Het model heeft de naam WSD-F30 en is een nieuwe model in de horlogeserie die gericht is op outdoor activiteiten. In mei nog lanceerde Casio de WSD-F20A.

De WSD-F30 heeft een kleinere en slankere kast om het draagcomfort tijdens outdoor activiteiten te verhogen. De kast is hierbij 3,9 millimeter smaller en 0,4 millimeter dunner dan die van de voorganger. De kunststof bezel heeft daarnaast een metaalachtige glans, waarmee Casio het horloge een luxueuze uitstraling wil geven. De band heeft ook extra aandacht gekregen en is flexibeler en voorzien van meer gaatjes.

Het nieuwe model van de PRO TREK Smart-serie is voorzien van de functie Extend Mode. Dit maakt het mogelijk om offline kleurkaarten en gps drie dagen lang te gebruiken zonder te hoeven opladen. Het monochrome scherm toont continue tijd- en meetwaarden, maar met één druk op de knop breng je de kleurkaart in beeld. De Extend Mode helpt om langer te kunnen doen met de batterij en is in feite een energiebesparende modus. Het maakt het tevens mogelijk om de huidige locatie op de offline kaart weer te geven en routes langer dan één dag te registreren.

Dual-layer monochroom- en kleurendisplay


De WSD-F30 beschikt over een nieuw dual-layer monochroom- en kleurendisplay. Het kleurendisplay heeft een oled-scherm dat de kaarten in meer detail toont. Het monochrome scherm toont de tijd en andere waardes zoals atmosferische druk, hoogte en kompasrichting. Tevens is er een Multi Timepiece Mode die de smartphonecommunicatie en het kleurenscherm uitschakeld om tot een maand lang met de batterij te kunnen doen.

De WSD-F30 is compatibel met Wear OS en komt in drie kleuren beschikbaar. Het horloge is per januari 2019 verkrijgbaar met een adviesprijs van 549 euro. Meer informatie over deze serie vind je op de website van Casio.