Casio heeft met de G-Shock GSTB100 een hybride horloge gemaakt dat de naam ‘smartwatch’ nauwelijks verdient, maar toch. Het horloge is verbonden met een smartphone. En heeft wel wat slimme functies.

Bij deze smartwatch is het uiterlijk en de tijd belangrijker dan de rest. Het is dus vooral een traditioneel ‘dom’ horloge.

Bluetooth

De slimme functies zijn snel beschreven. Het horloge houdt via bluetooth contact met een smartphone. Daar haalt hij ook de juiste tijd vandaan, waar je ook bent in de wereld. De (echte) wijzers van het horloge zullen altijd op de juiste plek staan. Met een druk op de knop kan van een internet time-server de juiste tijd worden gehaald.

Het horloge heeft een zonnepaneeltje ingebouwd, waarmee het zichzelf een beetje kan opladen. De accu die erin zit, houdt het zelfstandig vijf maanden vol.

Geen notificaties

Notificaties, een stappenteller, gps of iets anders ontbreken allemaal. Wat je wel krijgt, is een app op de smartphone waarmee de wekker kan worden ingesteld en een led-lichtje dat ook als zaklampje kan dienen. En het horloge kan een kwijtgeraakte telefoon voor je terugvinden. Het horloge kan de verbonden smartwatch laten overgaan, tot je hem hebt gevonden.

Design

Casio heeft weinig aandacht voor de slimme zaken, en legt vooral nadruk op het design. Er zijn drie varianten, die tussen 320 en 700 dollar kosten. De goedkoopste zijn van plastic. Die van 700 dollar komt in een stalen behuizing met een stalen band, saffierglas, en elementen van zeer stevig koolstofvezel (carbon fiber).

Het horloge is in de online shop van Casio al te koop. Wil je liever een Android Wear-horloge van deze fabrikant, check dan onze review.