Tijdens de CES 2018 presenteerde Casio de smartwatch G-SHOCK Rangeman GPR-B1000 en de nieuwe G-SQUAD-serie. Vandaag is er meer informatie bekend geworden over de nieuwe line-up van Casio.

G-SHOCK Rangeman GPR-B1000

De GPR-B1000 is de nieuwste toevoeging aan de reeks Rangeman-horloges. De smartwatch is voorzien van gps-navigatie en lichtenergie en is geschikt voor extreme omstandigheden. De Rangeman-serie behoort tot de Master of G-horlogeserie die beschikken over Triple Sensor-technologie voor het bepalen van de kompasrichting, maar ook voor het meten van temperatuur, hoogte en luchtdruk. Via de gps-naviatie wordt jouw locatie in realtime weergegeven. 

Via bluetooth kun je de G-Shock Rangeman GPR-B1000 verbinden met de smartphone en de G-SHOCK Connected-app. Hier kun je routes plannen en opslaan die vervolgens worden weergegeven op een tijdlijn of 3d-kaart. Uniek aan deze smartwatch is echter dat deze draadloos op te laden is via lichtenergie. De gps-functies zijn na een normale oplaadtijd van 5 uur opladen ongeveer 33 uur te gebruiken. Is het batterijniveau vervolgens te laag om de gps-functies te gebruiken? Leg de G-Shock Rangeman GPR-B1000 even in het zonnetje en deze zal weer opladen, zodat je de gps weer kunt gebruiken. Verdwalen in de wildernis behoort hiermee tot het verleden.Natuurlijk moet een smartwatch voor extreme omstandigheden wel geschikt zijn om tegen een stootje te kunnen. Dit model is daarom bestendig tot -20 graden Celsius en is tot 200 meter waterbestendig. De band is versterkt met carbonvezels en het 2 millimeter dikke keramische materiaal zorgt er ook voor dat de G-Shock Rangeman GPR-B1000 schokbestendig is. De smartwatch is vanaf maart verkrijgbaar voor een prijs van 799 euro.

G-SQUAD GBA-800

De G-SQUAD GBA-800 combineert stijl met de functies van een fitnesshorloge. De GBA-800 is de eerste serie horloges in de nieuwe G-SQUAD-lijn van Casio. De GBA-800 is verkrijgbaar in zes verschillende uitvoeringen en heeft een ingebouwde accelerometer voor het bijhouden van je stappen, die direct op het display getoond worden. Via bluetooth kun je de smartwatch verbinden met de smartphone en de G-SHOCK Connected-app. Via de app kun je diverse statistieken bekijken in een grafiek, waaronder het aantal gezette stappen en verbrande calorieën. Via de app kun je workouts op tijd instellen voor een intervaltraining.De GBA-800 is verkrijgbaar in zes kleuren en is voorzien van een analoog uurwerk. De constructie is shockproof en de smartwatch is waterbestendig tot 200 meter. Vier keer per dag maakt het horloge verbinding met een tijdserver via de koppeling met de smartphone. Zo beschik je altijd en overal over precies de juiste tijd. Prijs en releasedatum voor de G-SQUAD GBA-800 is nog niet bekend.