Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft Casio nieuwe smartwatches voor 2018 gepresenteerd.

G-Shock Rangeman met gps-navigatie op zonne-energie

Ten eerste heeft het bedrijf de nieuwe G-Shock Rangeman laten zien. Dit model heeft modelnummer GPR-B1000 gekregen. Volgens Casio is deze hybride smartwatch ontworpen om mee te kunnen overleven. De hybride smartwatch beschikt over gps-navigatie met behulp van zonne-energie, waarmee het tevens kan worden opgeladen. De gps-navigatie kun je voor 33 uur gebruiken na vijf uur opladen. Is de smartwatch leeg? Breng de smartwatch weer in het licht en de gps kan de locatie weer vinden.

De G-Shock Rangeman GPR-B1000 komt in twee verschillende versies op de markt en kan via Bluetooth verbonden worden met de G-Shock Connected App. Via de app kun je informatie over je activiteiten krijgen en over de afgelegde route. Als smartwatch en als fitnesstracker lijkt dit model op het eerste gezicht niet veel opties te bieden, maar de gps-navigatie op zonne-energie is zeker een mooie functie voor de hybride GPR-B1000.

G-Squad GBA-800 - hybride fitness-smartwatch

Casio heeft een nieuwe serie geïntroduceerd, de G-Squad. De eerste smartwatch in de serie is de GBA-800, een hybride fitness-smartwatch dat in zes verschillende modellen op de markt zal verschijnen. De hybride smartwatch is te verbinden met de G-Shock Connected App en heeft een stappenteller en snelheidsmeter. Daarnaast houdt het bij hoeveel calorieën je tijdens workouts hebt verbrandt. Via de app kun je ook zien op welke locatie je bent geweest en toont het uitgebreide grafieken met jouw activiteiten. Je kunt ook workouts met interval-trainingen maken.

Casio Pro Trek - Limited Edition

Het bedrijf heeft ook een gelimiteerde oplage van de Casio Pro Trek aangekondigd, die we vorig jaar uitgebreid hebben getest. Het gelimiteerde model komt in een donkerwit en zwarte kleur beschikbaar in een oplage van 1500 stuks.


Foto GBA-800: Pocketlint