Het heeft even geduurd maar Casio komt volgend jaar dan toch met zijn eerste smartwatch. Het bedrijf kennen we natuurlijk nog van de 'slimme' horloges met rekenmachine en digitale klok maar op de trend van smartwatches heeft het bedrijf nog niet ingespeeld. In 2016 moet daar verandering in komen.

Casio heeft deze week tegenover The Wall Street Journal aangegeven dat er gewerkt wordt aan een eigen smartwatch en dat dit model volgend jaar in de maand maart op de markt gebracht zal worden. Hoe het slimme horloge er ongeveer uit zal komen te zien is niet duidelijk maar volgens het Japanse bedrijf zal het apparaat het beste van twee werelden bieden; een horloge en een slim apparaat.

Casio laat weten dat het horloge niet snel breekt, eenvoudig aangedaan kan worden en vooral ook comfortabel te dragen is. De focus, zowel qua design als qua functionaliteit, ligt voornamelijk op mannen die buiten sporten of van een flinke wandeling houden. Welke software we op het slimme horloge mogen verwachten is niet bekend maar we weten al wel dat de smartwatch in eerste instantie alleen in de VS en Japan uitgebracht wordt. Hier moet men er 400 dollar voor neerleggen.