Tijdens CES 2016 heeft Casio zijn eerste Android Wear-smartwatch aangekondigd, met de lange naam Smart Outdoor Watch WSD-F10. Aan de naam kun je wel ontleden dat dit slimme horloges is voor de mensen die graag buiten sportieve activiteiten doen.

Casio Smart Outdoor Watch WSD-F10 aangekondigd

Casio heeft tijdens de CES-beurs een Android Wear-smartwatch aangekondigd, die met name bedoeld is voor de mensen die graag naar buiten gaan voor sportieve activiteiten. Wil je bijvoorbeeld gaan vissen, bergbeklimmen of fietsen en niet het risico lopen dat je telefoon schade oploopt wanneer je even snel wil kijken, dan kun je deze smartwatch van Casio overwegen, is de gedachte. Daarom is het horloge dik en log, heeft het een waterdichtheid van militair niveau en heeft het sensoren aan boord die andere Android Wear-horloges niet hebben.

Zo bevat het horloge een druktemeter, kompas en accelerometer, die te bedienen zijn vanaf de knoppen aan de zijkant. De knoppen zijn zo gemaakt dat je ze ook kunt bedienen met handschoenen aan. Qua software kun je enkele wijzerplaten verwachten die lijken op de traditionele horloges van het bedrijf, maar ook fitness-applicaties en aanpassingsmogelijkheden. Maar voor de rest werkt Android Wear precies zoals je dat zou verwachten. Het scherm is 1,32 inch groot, de resolutie is 320 bij 300 pixels en de batterij gaat iets langer dan een dag mee.

Prijs en beschikbaarheid

In Noord-Amerika verschijnt deze smartwatch in april op de markt, in vier kleuren, voor een adviesprijs van 499 dollar.