Casio heeft een aantal nieuwe hybride horloges aangekondigd tijdens Baselworld 2018. Deze hybride modellen zijn voornamelijk analoog, maar beschikken wel over enkele slimme functies wanneer je ze koppelt met een applicatie op je smartphones. Zo kun je de tijd automatisch laten instellen of herinneringen opslaan.

Casio GMW-B5000

Casio introduceert een nieuw schokbestendig G-SHOCK-horloge: de GMW-B5000. Het nieuwe model is het eerste horloge uit de iconische vierkante 5000-serie met een volledig metalen kast. De buitenste componenten, inclusief de band, kast en rand, zijn compleet vervaardigd van roestvrij staal. Daarnaast beschikt het horloge over een nieuwe schokbestendige constructie dankzij de toevoeging van een duurzaam kunststof onderdeel tussen de roestvrijstalen kast en rand die schokken goed absorbeert.

Ook op het gebied van features stelt het horloge niet teleur. De GMW-B5000 geeft overal ter wereld nauwkeurig de juiste tijd weer dankzij de Connected Engine-module die via een smartphone verbinding maakt met een tijdserver, en de ontvangst van radiosignalen. Het horloge is te verbinden met de G-SHOCK Connected-smartphone-app voor toegang tot de handleiding voor het horloge en voor het eenvoudig aanpassen van instellingen, zoals de wereldtijd en alarmen. 

De GMW-B5000 is verkrijgbaar als verschillende limited editions. De limited edition GMW-B5000TFG-9 werd gemaakt ter ere van de 35e verjaardag van G-SHOCK. Dit horloge is behandeld met gouden ion-plating en het G-SHOCK 35e-jubileumlogo is gegraveerd op de achterkant van de kast. Ook de GMW-B5000TFC-1 is een uniek model, ontworpen in samenwerking met bagagefabrikant Yoshida & Co. Wereldwijd zullen er vijfhonderd limited editions van dit model verkrijgbaar zijn. Het horloge wordt geleverd in een speciaal door Yoshida & Co. ontworpen Porter-tas. De GMWB5000TFC- 1 is voorzien van een diamantachtige carboncoating en de achterkant van de kast bevat net als de GMW-B5000TFG-9 het logo van het 35e G-SHOCK-jubileum.
 

Casio GMW-B5000KL

Samen met het Japanse modemerk kolor kondigt Casio ook de GMW-B5000KL aan. Wereldwijd is dit model verkrijgbaar in een beperkte oplage van 700 stuks. Het unieke model is gebaseerd op de GMW-B5000, het nieuwste familielid van de 5000-serie met de iconische vierkante vorm van G-SHOCK. De GMW-B5000KL is gemaakt van diverse materialen. Zo zijn de kast en rand gemaakt van roestvrij staal en de horlogeband van resin. Het horloge beschikt over een gouden en zwarte finish die kolors originele kleurgebruik perfect vastlegt op een manier die precies bij G-SHOCK past.

Ter ere van G-SHOCK’s 35e jubileum, ontwierp kolor een logo dat op de achterkant van de kast is gegraveerd. Het logo van kolor staat ook op de sluiting van het horloge. Op het gebied van functies is de GMW-B5000KL uitgerust met de Connected Engine-module, die via een smartphone verbinding maakt met een tijdserver en zo de tijd altijd nauwkeurig weergeeft. De gebruiker kan daarnaast de G-SHOCK Connected-smartphone app gebruiken om de handleiding voor het horloge op te zoeken en voor het aanpassen van instellingen zoals de plaatselijke tijd en alarmen.
 

Casio MRG-2000HA

Daarnaast is er een toevoeging voor de MR-G-serie, onderdeel van de schokbestendige G-SHOCK-horloges: de MRG-2000HA. Het nieuwe horloge is geïnspireerd op de tetsu-tsuba (‘ijzeren stootplaat’) van op traditionele wijze vervaardigde Japanse zwaarden die Japanse kracht en schoonheid combineren. Wereldwijd zijn er slechts 350 exemplaren van dit horloge verkrijgbaar.

De tsuba (stootplaat) is een belangrijk onderdeel van een Japans zwaard dat zowel de handen beschermt en vanwege het bijzondere design tegelijkertijd een kunstvorm is. Tetsu-tsuba staan bekend om hun opvallende look en de inkepingen die het resultaat zijn van de manier waarop het ijzer in de juiste vorm wordt geslagen. De rand en middelste rijen van de MRG-2000HA-horlogeband zijn behandeld op een wijze die is geïnspireerd op tetsu-tsuba.

De MRG-2000HA is voorzien van traditionele kleuren op basis van murasaki-gane (donkerviolet metaal) en suaka-kopermateriaal, gebruikt voor Japanse ambachtstradities. Murasaki-gane is een metaallegering met onder meer goud, wat de waarde en zeldzaamheid vergroot, en resulteert in een dieppaarse kleur. Zo krijgen de horlogekast en -band een opvallende, vorstelijke uitstraling. De diepe kleuren zijn het resultaat van de nieuwe applicatie van AIP (Arc Iron Plating), een geharde laag die zorgt voor hoge slijtagebestendigheid.

De MRG-2000HA beschikt daarnaast over de Connected Engine 3-Way-module, die verbinding maakt met een smartphone om de interne gegevens van het horloge automatisch te updaten, zoals de tijd, zomertijd en veranderingen in tijdzones. 
 

Casio MTG-B1000

De nieuwe MTG-B1000 beschikt over de nieuwste ontwikkelingen binnen de Core Guard Structure die gebruikt wordt in de MT-G-serie. Deze structuur bestaat uit een metalen rand en achterkant die samen een frame vormen, als behuizing voor de module en voor extra schokbestendigheid. Eerdere modellen bestonden uit een gekoppelde vierpijpsconstructie; de nieuwe Core Guard Structure is een frame dat de rand en achterkant met elkaar verbindt door middel van vlakke onderdelen. Hiermee zorgt deze nieuwe constructie voor een nieuwe verdeling van de onderdelen.

De MTG-B1000 geeft de tijd overal ter wereld nauwkeurig weer dankzij de Connected Engine-module, die hiervoor het horloge via een smartphone koppelt aan een tijdserver of radiogolf-tijdcalibratiesignalen gebruikt. Het horloge is te verbinden met de G-SHOCK Connected-smartphone-app, zodat gebruikers eenvoudig de tijdzone of alarmen kunnen instellen via hun telefoon. Ook verzamelt en analyseert de app gebruiksdata van het horloge voor verschillende doeleinden, bijvoorbeeld om de gebruiker te waarschuwen als het horloge opgeladen moet worden of bij mogelijke magnetische storingen.

Het horlogeglas is gemaakt van saffierglas; de metalen onderdelen zijn gepolijst en behandeld met een haarlijnafwerking.
 

Casio GR-B100

De GR-B100 is de nieuwste toevoeging aan de GRAVITYMASTER-serie die is ontworpen voor piloten. Het horloge is met behulp van bluetooth te verbinden met de G-SHOCK Connected-smartphone-app voor een nauwkeurige tijdweergave, inclusief automatische aanpassing aan zomertijd en verschillende tijdzones. Een nieuwe functie van de GR-B100 is het countdownalarm dat aftelt tot een specifieke datum en tijd, en de optie om de gebeurtenis een naam te geven. De afteltijd tot iedere gebeurtenis kan tot op de seconde worden weergegeven, voor gedetailleerd tijdmanagement. Daarnaast beschikt het horloge over een vluchtlogboekfunctie voor het vastleggen van tijd- en locatiegegevens en de mogelijkheid om locaties en gevlogen routes via de app op een kaart terug te zien.

Het design van de wijzerplaat is geïnspireerd op de cockpitindicators van een vliegtuig. De uur- en minutenwijzers en indexmarkeringen zijn ontworpen voor optimale leesbaarheid, zodat de gebruiker ook met een snelle blik de tijd en andere nuttige informatie kan aflezen. Daarnaast is de wijzerplaat voorzien van een groot, high-definition lcd-scherm voor een verbeterde leesbaarheid van tekst- en numerieke gegevens, zoals de tijd- en via de app ingevoerde gebeurtenislabels.

Ook horloge-instellingen zoals wereldtijd en alarmen zijn eenvoudig te configureren via de app. Het horloge heeft zes knoppen die ieder een andere functie hebben; voor de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid die van een horloge verwacht worden, maar met toegang tot uitgebreide functies.
 

Casio WSD-F20SC

Casio introduceert tevens de WSD-F20SC, een limited edition van het PRO TREK Smart WSD-F20-horloge voor outdooractiviteiten. Het nieuwe model beschikt over alle functies van de originele WSD-F20, en heeft daarnaast een nieuwe Field Composite-band voor nog langere levensduur, betere draagbaarheid en een luxe gevoel. Het horloge is vanaf juni 2018 verkrijgbaar in een beperkte oplage van 700 stuks.

De Field Composite-band bestaat uit metalen inzetstukken en fijn kunststof. Hiermee combineert het horloge het elegante gevoel van metaal met de duurzaamheid en draagbaarheid van urethaan en fijn kunststof, wat hem perfect maakt voor zowel outdooractiviteiten als alledaags gebruik. De WSD-F20SC is voorzien van krasvrij saffierglas met een antifouling coating, voor ultieme leesbaarheid. De knoppen en schroeven hebben een zwart met gouden afwerking, wat de krachtige uitstraling van het horloge accentueert, en zijn behandeld met ion-plating voor uitstekende slijtvastheid.

Net als de originele WSD-F20 is ook dit nieuwe model uitgerust met low-power gps en een kleurenkaartfunctionaliteit die offline gebruikt kan worden. Hiermee checken gebruikers hun locatie en kunnen ze activiteiten tracken met enkel het horloge – zelfs in de bergen, op het water, of op andere plekken waar geen mobiel bereik is.
 

Casio ECB-800

Tot slot voegt Casio een nieuw horloge toe aan zijn EDIFICE-lijn: een serie krachtige sportchronografen die een combinatie zijn van dynamisch design en geavanceerde technologie. De ECB-800 met een geavanceerd analoog uurwerk is met uitgebreide rondetijdfuncties en een groot lcd-scherm perfect voor de autosport. Dit horloge is beschikbaar in drie modellen.

De nieuwe ECB-800 heeft een groot, full-dot lcd-scherm dat rondetijden grafisch weergeeft. Met deze grafieken ziet de gebruiker direct het verloop in de rondetijden en wat de snelste rondetijd is.

Het horloge biedt uitgebreide rondetijdfuncties, zoals de mogelijkheid om een doeltijd in te stellen. Hiermee begint de tweede wijzer elke ronde dertig seconden vóór de doeltijd met aftellen. Handig om de rondetijd te voorspellen en de afstand tot de doeltijd kleiner te maken. Rondetijden worden gemeten tot op 1/1000e seconde nauwkeurig, met een geheugen van 200 rondes. Met een Sub dial die de gemiddelde snelheid weergeeft is het horloge een nuttige tool voor de autosport: voor raceteams die met nauwkeurige timing werken, maar ook voor toeschouwers die de race op de voet volgen.

De ECB-800 is uitgerust met de Connected Engine-module, die het horloge aan een smartphone koppelt voor nauwkeurige tijdsweergave, waar ook ter wereld. Ook stuurt deze module de door het horloge verzamelde data naar een smartphone-app, zodat de gebruiker gedetailleerde gegevens kan inzien en opslaan. Daarnaast biedt de app een gebruiksaanwijzing voor het horloge, en stellen gebruikers hier de rondeafstanden van circuits in met rondetijdfuncties.