Casio heeft een luxere en stevigere versie van de WSD-F20 aangekondigd tijdens Baselworld 2017, de Casio Pro Trek WSD-F20S. Dit slimme horloge zal slechts beperkt beschikbaar zijn: de fabrikant laat weten dat er maar 500 stuks van worden gemaakt.

Casio Pro Trek WSD-F20S: slechts 500 stuks

Deze week vindt Baselworld plaats. Dit is een beurs waar onder meer nieuwe smartwatches worden aangekondigd. Casio is daar aanwezig en heeft de gelimiteerde editie van de WSD-F20 aangekondigd, de Casio Pro Trek WSD-F20S. Deze versie van de smartwatch is steviger en luxer, en draait op Android Wear 2.0. Dit horloge zomaar even aanschaffen zal niet zo gemakkelijk gaan: de fabrikant laat namelijk weten dat er slechts 500 stuks van worden gemaakt. Het horloge beschikt over saffieren glas en een veel stevigere behuizing ten opzichte van het origineel.

Het nieuwe slimme horloge beschikt over een scherm van 1,32-inch met een resolutie van 320 bij 300 pixels. Er zit een gps-chip aan boord en er is ondersteuning voor bluetooth 4.2 en wifi. De smartwatch kan tot vijf meter onder water blijven. De accu zou, bij normaal gebruik, een dag meegaan en binnen twee uur zijn opgeladen. De Casio Pro Trek WSD-F20S is straks in twee kleuren beschikbaar, namelijk zwart en blauw. Wat het polsapparaatje gaat kosten en wanneer die te koop zal zijn, heeft Casio op moment van schrijven niet bekendgemaakt.