Casio kwam vorig jaar op de markt met zijn eerste smartwatch: de Casio WSD-F10, die vanaf maart 2016 in de Amerikaanse winkels lag. De makers van de zeer stevige smartwatch zijn nu terug met een opvolger van de WSD-F10. Het gaat om de Casio WSD-F20 die direct een aantal verbeteringen kent ten opzichte van zijn voorganger.

Casio komt met WSD-F20

Het is Digital Trends dat informatie naar buiten brengt over de gloednieuwe smartwatch van Casio. Het stevige apparaat heeft als grootste verschil dat hij een GPS-functie meekrijgt. Andere voordelen ten opzichte van zijn voorganger, zijn dat de WSD-F20 ondersteuning heeft voor kleurenmappen: online en offline en dat hij meer activiteiten kan volgen. Ook heeft de nieuwste uitvoering een nog steviger uiterlijk. De WSD-F20 gaat daarnaast draaien op het besturingssysteem Android Wear 2.0 Het is de bedoeling dat de WSD-F10 binnenkort ook de beschikking krijgt over de update naar Android Wear 2.0.

Prijs en beschikbaarheid

We hoeven de nieuwe smartwatch van Casio niet in het eerste kwartaal van 2017 te verwachten. Het is de bedoeling dat het apparaat vanaf 21 april in de schappen verschijnt. Hij komt beschikbaar in de kleuren zwart en oranje. Een prijs is nog niet bekend, maar naar verwachting zal dat net als zijn voorganger rond de 500 dollar liggen.