James Park, de bestuursvoorzitter van Fitbit, heeft zich in een interview uitgelaten over de eerste smartwatch van Apple, de Apple Watch. Dat is waarschijnlijk de eerste wearable waar het bedrijf achter de fitnesstrackers mee concurreert, in elk geval als je kijkt naar de verkopen.

Fitbit: 'Apple Watch doet waarschijnlijk teveel'

In een recent interview heeft de bestuursvoorzitter van Fitbit, James Park, zich negatief uitgelaten over de Apple Watch, de eerste smartwatch van Apple. Deze wearable wordt gezien als een concurrent van de fitnesstrackermaker, in elk geval als je kijkt naar sales.
I think it's a great product and Apple's a great company, but it's a product that probably does too much. Really our research has shown that people who search for an interest in the Apple Watch do not overlap with people who search for and are interested in Fitbit.

Het bedrijf heeft zelf ook al een smartwatch gericht op fitness uitgebracht, genaamd de Fitbit Blaze. Dat maakt het wel opvallend dat het product überhaupt bestaat, al zal er ergens ook wel enigszins een overlap bestaan.
I think the biggest problem with the category today is they do so many things and it hasn't been really clearly communicated to people why they should need one of these devices.

Daarnaast liet Park nog weten dat 72 procent van de mensen die aan het begin van 2015 een Fitbit-tracker kochten, hem aan het einde van het jaar nog steeds gebruikten. Dat is waarschijnlijk een hoger aantal dan het jaar ervoor, ook al zijn die getallen niet beschikbaar.