De ontwikkeling van Virtual Reality-wear gaat iedere dag een stap verder en dat bewijst ook Cerevo maar weer tijdens CES 2017 in Las Vegas. Het bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van VR-gerelateerde producten, heeft in de afgelopen tijd hard gewerkt aan het creëren van speciale VR-sandalen en handschoenen.

Wat kunnen de VR-sandalen en handschoenen?

De sandalen en handschoenen van Cerevo gaan door het leven onder de naam Taclim en het eerste prototype is inmiddels getoond. de speciale sandalen en handschoenen zorgen ervoor dat bewegingen die je maakt doorgegeven kunnen worden aan games. Moet je je eens indenken hoe het zou worden als je met dergelijke sandalen en handschoenen bijvoorbeeld een potje gaat voetballen of een stukje gaat schaatsen.

De informatie wordt overigens opgevangen door speciale sensoren waarover de sandalen en handschoenen beschikken. Tegelijkertijd merkt een speler met de sandalen ook direct dat hij een andere speelervaring beleeft. Trilmotoren moeten ervoor zorgen dat je het echt gaat voelen als je bijvoorbeeld over sneeuw heen wandelt.

Wanneer beschikbaar en wat is de prijs?

Het is de bedoeling dat de sandalen en handschoenen van Cerevo in de herfst van 2017 op de markt komen. De prijs zal meer dan 1000 dollar bedragen. Ongetwijfeld heeft dat deels te maken met het feit dat de makers zich met de Taclim-reeks vooral willen richten op de zakelijke markt.