Het is vanaf nu mogelijk om een chatgesprek direct te starten vanaf je Samsung Gear S2-smartwatch, dankzij de lancering van de Chat Hub voor het platform. Om gebruik te maken van deze app, die je ook de Android companion-app te downloaden uit Google Play.

Chat Hub: chatten vanaf de Samsung Gear S2

Normaliter is het alleen mogelijk om deel te nemen aan een gesprek dat je bent begonnen op WhatsApp of andere grote chat-apps op je smartphone, door te reageren op de notificatie die binnenkomt op je smartwatch. Veeg je die notificatie weg, dan kun je dus niet meer reageren. Dat verandert vanaf nu dankzij de lancering van de Chat Hub voor de Samsung Gear S2. Deze applicatie stelt gebruikers in staat een chatgesprek te initiëren vanaf je smartwatch met apps zoals Facebook Messenger, Viber, WhatsApp en nog meer.

Via de Chat Hub ben je in staat om met volledige zinnen te antwoorden (dezelfde makers hebben ook een volledig QWERTY-toetsenbord gelanceerd voor Tizen, het platform waar de Gear S2 op draait) of met vooraf ingestelde reacties. Je hoeft niet in te loggen op je smartwatch bij een app naar keuze, maar dient wel de companion-app op Android te downloaden. Deze vind je in Google Play en is gratis te downloaden via de onderstaande link. Of de applicatie ook op iOS wordt uitgebracht, is op moment van schrijven nog niet bekend.