Samsung heeft niet alleen persfoto's, maar ook de complete handleiding van de nog onaangekondigde fitnesstracker Gear Fit 2 online gezet. Nu is precies te zien wat de functies van de nieuwe wearable zijn.

Fitnesstracker die blikken trekt

De Gear Fit 2 volgt de Gear Fit op, die twee jaar geleden veel belangstelling kreeg tijdens het Mobile World Congress. De Gear Fit 2 lijkt wat groter te zijn, en het scherm ook.

Gear Fit 2 b

GPS en waterdicht

De Gear Fit 2 heeft GPS aan boord, waarmee de fitnessprestaties beter gevolgd en vastgelegd kunnen worden. De band heeft een IP68-certificatie, wat betekent dat je er anderhalve meter diep mee het water in kunt gaan voor een half uur. Het 1.84-inch, gebogen, Amoled-scherm kan apps en informatie tonen, en er zit 4GB opslaggeheugen in het apparaat, voor mensen die graag gaan joggen met muziek.

Ergonomisch gebogen

De fitnessband is ergonomisch aangepast aan de pols, waar hij gebogen omheen valt. De band lijkt van hetzelfde rubberachtige materiaal te zijn gemaakt als die van de Gear Fit. De handleiding laat ook de nieuwe oplaad-dock zien, en de plekken van de hartslagsensor, back- en homeknoppen. De plek daarvan is ongewijzigd ten opzichte van de voorganger.

Verwacht wordt dat Samsung de Gear Fit 2 ergens volgende maand in Zuid-Korea zal aankondigen. Wanneer de wearable vervolgens hier verkrijgbaar is en hoeveel hij gaat kosten, is nog onbekend.