HTC heeft laten weten dat de consumentenversie van de virtual reality-bril van het bedrijf in oktober zal worden onthuld. Ook liet de Taiwanese fabrikant weten nog steeds voornemens te zijn de vr-bril voor de feestdagen te willen lanceren.

HTC Vive onder de kerstboom?

Afgelopen week vond de Comic-Con plaats in San Diego in Noord-Amerika. Dat is een evenement dat in het teken staat van stripboeken, films en games (meestal gebaseerd op merken als Star Wars, Marvel en DC Comics, en nog veel meer), maar ook nieuwe ontwikkelingen, zoals virtual reality. De Taiwanese fabrikant HTC liet daar zijn virtual reality-bril zien: de HTC Vive. Ook werden daar meteen de controllers voor het apparaat getoond - maar voor beide accessoires gold wel dat we hier te maken hadden met ontwikkelaarsversies.

En die ontwikkelaarsversies zijn nodig om verschillende redenen: zo krijgen developers alvast de kans iets met het platform te doen en zo krijgt HTC de mogelijkheid om zoveel mogelijk bugs en dergelijke uit zowel de hard- als de software te halen. De marketingdirecteur van HTC, Jeffrey Gattis, heeft nu aangegeven dat we de consumentenversie van HTC Vive in oktober te zien krijgen. Maar op dit moment kon Gattis niet meer informatie geven dan dat, aangezien er nog een hoop te plannen valt, qua locatie en andere belangrijke details.

Het lijkt er dus op dat HTC zijn belofte gaat waarmaken en de HTC Vive eind 2015 op de markt gaat brengen. Het enige dat Gattis hierover heeft gezegd is dat de hardwareontwikkeling op schema ligt, meer niet. Ook kon de beste man geen details geven over de vr-bril en wat er zou veranderen aan de nieuwe versie, maar liet wel vallen dat hij "more refined from a design standpoint" zal zijn. Dat zou mogelijk kunnen betekenen dat de bril veel minder grof, wat lichter en veel stijlvoller wordt. Of 'eind 2015' ook voor Nederland geldt, valt nog te bezien.