Het glas van Corning hebben we in de afgelopen jaren in tal van smartphones voorbij zien komen. Binnenkort lijken we het Gorilla Glass ook terug te gaan zien in smartwatches. Het bedrijf heeft een nieuw glas gepresenteerd dat door het leven gaat onder de naam SR+ glas. Dat kunnen we lezen op de officiële website van Corning.

Corning presenteert glas voor smartwatches

Corning beseft dat gebruikers hun smartwatch overal mee naartoe nemen. In dat geval moet het glas daar echter ook op gemaakt zijn. Om beter tegen stoten te kunnen, heeft Corning dan ook het nieuwe Gorilla Glass SR+ ontwikkeld. Niet alleen raakt het glas minder snel bekrast, ook zou het glas erg helder zijn. Het is duidelijk dat Corning op deze manier een extra keus geeft aan bedrijven. Het saffierglas dat momenteel vooral in duurdere smartwatches wordt gebruikt kost tenslotte flink wat geld.

Volgens Corning is in een lab onderzocht hoe groot het verschil is tussen SR+ glas en alternatieve materialen. Daaruit bleek dat SR+ glas zeventig procent beter bestand was tegen stoten en vallen dan de alternatieve materialen. Fabrikanten kunnen nu al met het nieuwe glas aan de slag. Tot op heden is het nog niet bekend welke smartwatch als eerst over Gorilla Glass SR+ zal beschikken.