Cronovo is een goedkope smartwatch die alles kan, en beter, dan de hele huidige smartwatchgeneratie. En het horloge ziet er nog aardig uit ook. Dat is althans de reclame die de bedenkers van het polssieraad maken op Kickstarter, waar de smartwatch al ruim voldoende 'backers'  heeft gekregen om de productie te kunnen starten.

Rond

De Cronovo is rond, heeft alle mogelijke fitness-mogelijkheden en nog wat meer, en kan ook notificaties van een smartphone doorgeven. Voorts is het horloge met flink wat bandjes te krijgen, van leer, metaal of nylon. De smartwatch kost maar 104 Engelse pond (122 euro), waarmee het polsapparaatje aanzienlijk goedkoper is dan menig andere smartwatch.

cronovo-1

Hartslag

De Cronovo heeft een geavanceerde hartslagmonitor die bijna honderd procent juiste informatie verzamelt, zeggen de bedenkers. De Cronovo geeft zijn drager elke dag een cijfer op een schaal van 1 tot 100 gebaseerd op hartslag, metabolisme, calorieverbruik en nog meer indicatoren, zoals slaap en rust. Ook inname van water en zuurstof wordt gecontroleerd. De drager kan tijdens work-outs plaatjes van oefeningen te zien krijgen op het scherm van het horloge.

Biofeedback

De Cronovo kan ook muziek afdraaien op basis van biofeedback. Het horloge kan samenwerken met de iPhone en Android en heeft een batterijduur van drie dagen, waarmee het de meeste smartwatches ruim voorbij schiet. Er zijn tientallen wijzerplaten voor te krijgen, zodat het horloge zich in elke situatie aan de vereiste stijl kan  aanpassen.

De Cronovo kan al worden voorbesteld via Kickstarter.