Smartwatchfabrikant MyKronoz heeft de doelstelling van zijn Kickstartercampagne voor de financiering van de ZeTime-smartwatch ruimschoots gehaald. Er was 50.000 dollar nodig. Inmiddels is er 1,7 miljoen dollar toegezegd.

Kickstarter

De campagne loopt overigens nog zestien dagen en intekenen kan nog steeds. Voor 169 dollar (inclusief verzendkosten) krijgt een Nederlandse financier een klokje opgestuurd, zodra hij in productie wordt genomen. Dat gebeurt naar verwachting in september dit jaar. Er zijn ook duurdere versies verkrijgbaar.

Echte wijzers op een aanraakscherm

Het bijzondere aan de ZeTime is dat het een nieuw soort hybride is. Er zitten echte wijzers op, die op een as draaien die door een gaatje in het TFT-aanraakscherm steekt. De omringende wijzerplaat kan softwarematig worden veranderd en kan ook de gebruikelijke zaken die je ook met een Android Wear-horloge of een Apple Watch kunt doen. Grootste verschil blijft dat de echte wijzers altijd zichtbaar blijven.

Batterijduur

Als je een app start waarbij de wijzers in de weg zitten, zet de software die even opzij. Handig als je een sms wilt lezen op het kleine horlogescherm. MyKronoz belooft dertig dagen batterijduur voor de wijzers; voor de touchscreen zal het apparaat waarschijnlijk wel dagelijks aan een lader moeten. MyKronoz beweert dat de softwarematig aangestuurde wijzerplaat het drie dagen volhoudt. Dat lijkt ons veel; de beste smartwatch met een aanraakscherm haalt net een etmaal.

Het horloge is waterdicht, 12,8 millimeter dik en wordt geleverd met een ruime keuze aan bandjes en horlogekasten.